V preteklem tednu smo se slaščičarji 2. in 3. letnika biotehniške šole zopet podali na dvodnevno sladko potepanje po sosednji Avstriji. Po udobni večurni vožnji smo se najprej ustavili v Bad Ischlu, kjer se nahaja slavna slaščičarna Zauner, od koder izvirajo sladki išlerji. Predstavili so nam njihovo zgodovino in nam izdali nekaj skrivnosti o pripravi te dobrote. Na koncu smo se z išlerji tudi posladkali. Sledila je vožnja z barčico po jezeru Wolfgangsee, na kateri smo občudovali lepoto narava in mogočnih stavb. Po okusni večerji je sledila vožnja do Salzburga, kjer smo se kljub dežju sprehodili po mestu in obiskali slaščičarno Furst, kjer smo okušali originalne Mozartove kroglice z odlično pistacijevo sredico. Lep dan smo zaključili v mladinskem domu, kjer smo močno navijali za nase odbojkaše in ob zmagi veselo zapeli Kdor ne skače, ni Slovenc.

Naslednji dan smo odrinili na pot v zgodnjih jutranjih urah, saj so nas pričakovali na DEŽELNI ŠOLI ZA SLAŠČIČARJE. Toplo so nas sprejeli in nas peljali v velike in sodobno opremljene slaščičarske in mesarske delavnice. Njihovi dijaki so nam pokazali nekaj ročnih spretnosti, ki se jih učijo pri praktičnem pouku. Na šoli se izobražuje preko 200 slaščičarjev. Sledila je še skupinska fotografija in skok do Linza, kjer smo v eni izmed mestnih slaščičarn pripravljali vsak svojo LINŠKO TORTO. Vsak je svojo odnesel domov in za delo prejel diplomo.

Polni novih dogodivščin smo se odpravili na pot proti domu, ki je v luksuznem avtobusu, z dobrimi šoferji in odlično vodičko Katjo minila kot bi trenil. Dijaki in profesorice spremljevalke Matejka, Tjaša in Mateja smo bili veseli za to izkušnjo.