Na 69. Gostinsko turističnem zboru 2022 v Laškem je ALJAŽ DIOP FALLOU, dijak Biotehniške šole Šempeter pri Gorici, smer GASTRONOM HOTELIR prejel BRONASTO PRIZNANJE

Aljaž Diop Fallou, dijak 2. letnika, program Gastronom hotelir se udeležil Tekmovanja dijakov srednjih šol za gostinstvo in turizem Slovenije, smer kuharstvo.

To tekmovanje že vse od leta 1953 organizira Gostinsko turistični zbor z namenom združevanja gostinsko turističnih delavcev ter mladih, ki se izobražujejo v gostinstvu in turizmu.

Aljaž je pripravljal glavno jed: Svinjske medaljone v zeliščno pivski marinadi z naravno omako, vlivance s pivom z bučno omako in sotiranim pršutom, krema iz romaneska, karamelizirana jabolka in jabolčni čips.

Aljaž Diop Fallou je pod mentorstvom Andrejke Pisk Rutar osvojil bronasto priznanje.

Aljažu in mentorici iskreno čestitamo!